Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jiří Kubíček: "Vy "data působí" považujete za objasnění postupu kalibrace veličin ovlivňovaných teplotou a získaných z usazenin, ledových jader, stalagmitů a řady dalších?"

Blábláblá. Nejsem schopen z takto předložených dat posoudit jejich validnost. Ale jsem nucen sypat do kolotoče své peníze bez šance se bránit a aniž bych měl nějaké protiplnění. Za mě to je to tedy kolosální podvod.

0 0
možnosti

Je fakt že chybí studie, jestli by nebylo schůdnější a levnější čelit následkům oteplování, než bojovat proti němu, nejspíš nakonec marně. Do konce století se zvedne globální teplota o 2°C. Roční teploty se mezi zimou a létem mělní v intervalu asi 60°C , takže oteplení o 2° poznají možná zemědělci (v našich podmínkách vyšší úrodou) a lyžaři, že bohužel budou muset dál za sněhem. Víc lidí si koupí klimatizaci, takže potřebujeme akorát levnou a stabilní elektřinu, ideálně z fosilních paliv :)

1 0
možnosti

Jiří Kubíček

v mizejícím vlákně níže mě obvinil ze lži ohledně teplot v posledních dvou tisících let a pokusil se mi vnutit už dávno překonaný hokejkový graf teplot. Graf, který byl výsledkem účelových manipulací. Kajo argument proti přidávám následují odkaz

https://www.ofcomswindlecomplaint.net/Falsificn_Manipuln/Graphs.htm

1 0
možnosti

Takže mám na výběr, jestli mám věřit nepodepsanému článku na webu na který mi poslal odkaz nějaký Kanda, anebo grafu dle jednoho z nejprestižnějších vědeckých časopisů na světě, Nature[1]. Tipněte si, jak to dopadne, na tohle byste mohl přijít i sám

0 0
možnosti

J84a92n 79K40a18r38a95s47e82k

22. 5. 2023 18:14

dezinformace by nastale tim, kdyz by napr. autorka (jako v clanku ) rekla:

'globální teplota v posledních letech klesá'

Spravne to musi znit:

'podle výsledku americké NOAA globální teplota v posledních letech klesá'.

A na to je mozno odpovedet, ze podle vysledku XYYY teplota stoupa.

Nyni pozaduje autorka, aby nejaka 'autorita' rozhodla, kdo ma pravdu. Ale kdo je ta autorita? Klaus? Jara Cimrman?

Ve skutecnosti to probehne tak, ze se najde instituce ABCD, ktera vyda zpravu, ve ktere bude stat, ze byly zkontrolovany postupy NOAA a ze nebylo shledano nic podivneho.

Ale take se objevi studie, ze NOAA nepostupovala v urcite oblasti spravne a podhodnotila skutecnosti a) a b) a malo zohlednila skutecnost c). Takze to s tim klesanim teploty asi nebude tak 'horke'.

Samozrejme, ze se objevi presne opacne studie.

To co pozaduje autorka jsou proste nesmysly. Svet je komplikovany, modely vyvoje klimatu jsou jeste komplikovanejsi a musi obsahovat mnozstvi zjednoduseni. Ale presto se musime nejak rozhodnout.

0 0
možnosti

... a poslední odstavec 3x podtrhnout!

1 1
možnosti

Jiří Kubíček: (data mizí, přesouvám do nového vlákna)

"A co přesně si pod větou "Teplotní údaje získané nepřímo byly zkalibrovány porovnáním jejich průměru a rozptylu s přístrojovými záznamy průměrné roční teploty severní polokoule za období překrytí 1856-1979" představujete?"

Přesně si představuju toto: data je potřeba svázat tak, aby budila dojem jednotného grafu. Takové čachry machry umím s daty taky. Sice jinými daty, ale umím.

Jinými slovy: klimaalarmisti usilují o mé peníze a pokoušejí se mě uvrhnout do chudoby. Ať už prostřednictvím emisních povolenek (giga byznys), zdražování cen energií, nastavováním systému na výpadky atp. Jakmile se někde točí obrovské peníze (povolenky), okamžitě bystřím a dumám, jaký podvod je za tím skryt. Systém povolenek je založen na vyvolání strachu, aby se lidé proti tomu nebouřili a byli ochotní systém akceptovat. A protože jde o mé prachy, dožaduju se věrohodných dat, která bude schopen přijmout i inteligentnější laik. Spojení dat získaných různými metodikami (slepené sériově, ne paralelně) považuju z principu za podvod. Okecávky mě nezajímají, nehodlám kvůli tomu studovat celý obor.

2 0
možnosti

J59a12n 79K21a80r37a88s12e75k

22. 5. 2023 18:21

to zni vsechno rozumne, ale pouze zni.

Kdo jsou ti, kteri na tom vydelavaji?

Vasi spoluobcane, kteri si na strechu davaji solarni panely. Proti tem musite bojovat, u domu kde jsou solary musi byt demonstrace, protoze presne tito lide berou pres dotace ty penize z vasi kapsy. A treba jsou to vasi pribuzni, kteri na tom vydelavaji. Vyridte si to nejdrive v rodine.

0 0
možnosti
Foto

Bojovníkům proti klimatu stačí položit jednoduchou otázku:

Je to s tím globálním oteplováním už tak špatné, že se vyplatí nahradit fosilní zdroje jadernými?

0 0
možnosti

Lidé vypouštějí fosilní zplodiny ve velkém měřítku posledních cca 100 let a vy namalujete čárečku za posledních 7 let a řeknete, že to klesá? To si děláte z lidí srandu nebo co?

Dál jsem nečetl. nemá to smysl.

https://climate.nasa.gov/vital-signs/global-temperature/

0 7
možnosti

Vy se dopouštíte úplně stejného argumentační faulu. Dáváte odkaz na graf začínající rokem 1880, což je lokální teplotní minimum. Kdybyste dal graf za 1000 nebo 2000 let, byla by v nich vidět i vyšší teplota, než jakou máme dnes.

Ale to se vám nehodí do krámu, což?

8 0
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2204x
Život je soubor náhod a rozhodnutí. Jsme tu jen na chvilku a je zbytečné se zabývat hloupostmi. Podstatné věci však chápeme až od určitého věku a na začátku života se trápíme naprostými podružnostmi. Užijme si každou vteřinu s těmi, které máme rádi.

Seznam rubrik