Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hlavním viníkem - radikálního zvýšení cen energií, je Evropská unie, která si za Topolánkovy vlády v roce 2007 vynutila rozdělení energetických společností.

A domácí „pátá bruselská kolona“ v čele s premiérem Topolánkem a jeho kamarády z energetiky, tuto operaci na popud EU a velkých energetických korporací provedla. Samozřejmě v úzké spolupráci s dalšími členy vlády.

Místopředsedy vlády tehdy byli zelený pirát Martin Bursík a dnešní europoslanec Saša Vondra

. Ve vládě seděli mimo jiné Karel Schwarzenberg, Jiří Pospíšil, Cyril Svoboda a také zelení piráti Ondřej Liška, Džamila Stehlíková a Michael Kocáb.

Přechod na energetickou burzu a zrušení dlouhodobého kontraktu s Ruskem na odběr plynu, na nátlak Evropské Unie, probíhal v letech 2006 – 2008.

Kdo v té době u nás vládl? Vláda Mirka Topolánka I. 4. 9. 2006 – 9. 1. 2007. Vláda Mirka Topolánka II. 9 1. 2007 – 8. 5. 2009.

Procentuální zastoupení stran poslanecké sněmovny České republiky: ODS – 35,38 % ČSSD – 32,32 % KSČM – 12,81 % KDU-ČSL – 7,22 % SZ ( zelení) – 6,29 %.

Maďarsko si zabukovalo s Ruskem plyn na 15 let a tyhle šachy se jej netýkají.

1 0
možnosti

Ještě nic nezačalo a už se to na zelené svádí. Nemohou za to, že Putin nedodává plyn. Ale snad nechcete těžit a spalovat uhlí až do konce světa. Přejít na nové technologie je nezbytné.

1 4
možnosti
Foto

Zelení dlouho usilovně brojili proti jaderné energetice.

Vzpomeňme třeba na akce Greenpeace "STOP ČSFRnobyl !" proti Temelínu. Vzpomeňme na obrovské akce proti transportům vyhořelého jaderného paliva z Německa do Francie na recyklaci a zpět. Vzpomeňme jejich propagace fotovoltaiky i větrníků, ale zároveň obstrukcí dálkových přenosových tras.

Uhlí je samozřejmě třeba se zbavit, ale plyn je jen drahé polovičaté řešení.

5 0
možnosti
Foto

L39u30b13o41š 92M12o97t12l

4. 12. 2021 17:42

Všechno nejlepší k svátku! Tenhle kus kalendáře mám trochu v hlavě, protože mám narozky zítra, sestra včera, Barbora mezi LOL.

U nás v případě opravdových fatálních problémů s energií nebo mobilitou lidí budou skoro všichni na naší straně. Nevím, zda tlak ze SRN a probruselská a proberlínská Fialova vláda bude stačit na to, aby v takto zásadních věcech přebila miliony Čechů. Ale strach mám tedy úplně o všechno.

0 0
možnosti

Dnesni ekoaktiviste je vlastne novodoby fasismus.

1 1
možnosti

To se nedá nic dělat, když v Německu právě zelení jsou jazýčkem na vahách, kdo utvoří vládní koalici a kdo ne.

I u nás tomu tak bylo, že pár fanatiků vydíralo celý stát - a donekonečna se jim ustupovalo - i když to bylo většinou v jiných záležitostech, ale např. s podporu solárů má ODS velké zkušenosti !

;-)

0 0
možnosti

Nejsem proti dotacím, ale měly by být poskytovány pouze na nekomerční aktivity obecně prospěšného charakteru. Např. volnočasové aktivity pro děti, provoz domovů pro seniory, hospice, budování veřejné infrastruktury, která zlepšuje kvalitu života (např. silniční obchvaty obcí, obecní čistírny odpadních vod, třídění a zpracování odpadu) - vše do výše nutných nákladů bez zisku.

Vše ostatní by se mělo přirozeně prosadit na základě ekonomické a funkční vÿhodnosti. Pokud si soukromník pořídí solární panely, tepelné čerpadlo nebo zateplení domu, měl by to udělat proto, že tím dlouhodobě ušetří, ne proto, že mu na to někdo dá peníze. A budování solárních a větrných parků jsou podnikatelské projekty, které slouží ke generování zisku soukromým subjektům. Nevím, proč bychom se jim na to měli všichni skládat. Stejně tak nechápu, proč když má někdo milion na elektromobil, já, který jezdím starou Octavií, mu na něj mám ještě přispívat, místo toho, abych si díky nižším daním také mohl koupit ekologičtější, byť ne třeba elektrický automobil.

5 0
možnosti

od začátku je to jen velká zlodějina ... Dukovany vyrobí kilowatt za 1 kč, my občané za něj platíme 5 kč a od solárních baronů se pak vykupuje až za 15 kč za "sluneční/větrný kilowat"... pro srovnání , v Německu se solární energie vykupuje okolo 6 kč

5 0
možnosti

Pane Švédo, je to ještě horší srovnání: české jaderné elektrárny vyrábějí 1 kWh za 0,25 Kč, pan Tykač v rozhovoru asi před měsícem pro seznam řekl, že ve svých uhelných elektrárnách produkuje 1 kWh za 0,15 Kč. České FVE loni vyrobily asi 2,4 TWh elektřiny, tedy 3 % z celkové produkce. Dostaly dotace z peněz daňových poplatníků 30 mld. korun, takže jejich kecy, že produkují skoro zadarmo ať si schovají pro blbečky a aktivisty. Ve svém blogu líčím, jak je produkce z FVE ve skutečnosti navíc emisně špinavá a konstrukčně nerecyklovatelné panely hrozí zavalit celou planetu.

8 0
možnosti

J67a91n 37R78y10c69h92l98i27k

3. 12. 2021 12:28

Krok jedna - pomocí nesmyslných "ekologických" požadavků nabourávat fungování businessu v západních státech. krok dva - následnou chudobu a utrpení prohlásit za výsledek zlého kapitalismu a vyžadovat socialistické řešení.

13 0
možnosti

I20v92a75n 10F51u62č41í21k

3. 12. 2021 9:39

Mně ty jejich fráze silně připomínají doby totalitního režimu. Zelení pomatenci tvrdí, že Green Dealem se zvýší hospodářské úroveň EU. To je to samé, jako když nám tvrdili, že předstihneme kapitalismus přísným dodržováním marxisticko-leninských zásad.

16 2
možnosti
Foto

Zelení mají s aktuálním zdražováním energií pramálo společného.

4 28
možnosti
Foto

M12a21r68e10k 57H13u17r48t

3. 12. 2021 10:05

to se velmi, velmi pletete - celé to začalo zcela úchylným odklonem německa od fosilních paliv směrem k závislosti na Rusku a jeho plynu. Celý ten nesmysl se jmenuje Energiewende a dojede na to celá průmyslová část Evropy, protože energetiocký trh si němci nejdříve chytře prosadili jako sjednocený, takže z něho nemůžeme úplně jednoduše vystoupit a elektřinu si vyrábět lokálně a prodávat za naše ceny, vše se řídí energetickou burzou v Lipsku...a do ní se promítají absurdní ceny z OZE.

20 1
možnosti

Ale ono to přece nebude jen těch 1.500,- Kč přímých nákladů zdražení energie pro tu jednotlivou domácnost. To zdražení energií se promítne do cen úplně všeho. Zvýší cenu práce v EU, zvýší cenu zboží zde vyrobeného a velmi výrazně negativním způsobem ovlivní konkurencschopnost zboží vyrobeného v EU.

10 0
možnosti

I38v94a77n 44F22u42č68í54k

3. 12. 2021 9:34

Samozřejmě i ten rohlík co jíme ke snídani se bez energie nevyrobí a do obchodu nedoputuje pěšky.

1 0
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2204x
Život je soubor náhod a rozhodnutí. Jsme tu jen na chvilku a je zbytečné se zabývat hloupostmi. Podstatné věci však chápeme až od určitého věku a na začátku života se trápíme naprostými podružnostmi. Užijme si každou vteřinu s těmi, které máme rádi.

Seznam rubrik