Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Na četné dotazy řadových odborářů v 80. letech minulého století, proč došlo při zvyšování cen potravin také ke zvýšení členských příspěvků ROH, se jim dostalo z ÚRO /Ústřední rady odborů/ odpovědi, že přece proto, že se jedná o MASOVOU organizaci...;-D;-(

0 0
možnosti

"Ale vůbec mi nevadí, když je někdo vegetarián či vegan, ať už z jakýchkoli důvodů".

Souhlasím. Taky mi nevadí, že někdo jí maso ;-D;-D;-D.

To je v pohodě. To, že nejím maso je čistě má věc :-).

Někomu vnucoval nezabíjet živé tvory, tak by to trochu připomínalo terorismus;-(.

Zavedenou zvyklost (na našem území praktikovanou tisíce let) je třeba lidem, kteří chtějí poslouchat - VYSVĚTLIT - nikoliv PŘIKAZOVAT NÁSILÍM. To dělají snad jen duševně nemocní nebo od přírody násilníci (co asi patří do vězení).

Násilí plodí jenom násilí a problém se tím neřeší ... (Budhismus)

0 0
možnosti

Jako chápu, že si autorka potřebovala kopnout do bratrstva listožroutů. Ale tohle je problém ze stejného kadlubu, jako pomazánkové máslo. Ničemu to nevadí, jenže úřad prostě musí dokazovat svou potřebnost, jinak by taky mohli skončit za kasou a prodávat vegeburgery.

0 3
možnosti

Tak burger i párek mají svojí masovou historii, jen ten řízek bývá houbový a nejen houbový. Proto se mu říká ,,houbový řízek". S názvy vegan burger nebo vegan párek ale problém nemám a snad ani nikdo průměrně inteligentní, neboť slova vege, vegan už snad všichni znají jako označení něčeho, co nemá s masem nic společného.

1 0
možnosti

Jsem vegetarián každý pátek.

0 0
možnosti

Koneckonců můžou vegani nadále jíst párky od Babiše. Po mase ani stopa a název jim zůstane.

6 0
možnosti

Vegani prostě nechtějí, aby se už zase vymýšlely nové názvy, když ty původní jsou zažité. Tohle je tak strašlivě hloupý blog, že ho v hlouposti těžko někdo překoná. Snad jedině jestli zase panu Kroupovi umře nějaký známý, kterého třicet let neviděl a napíše o tom ty své dojímací cancy. Ale vy jste fakt Štrosmajerova holubička.

4 14
možnosti

Jde o to, že zmínka o bezmasém výrobku bývá často uvedena jen malými písmenky a na okraji obalu. Spoustu lidí to může zmást. Chápu, že hodně věcí může být pro vás hloupá, když jim nerozumíte.

7 1
možnosti

Souhlas.

Řešením by byla povinná zkratka VEGE u názvu na obalu, aby to nemátlo.

Např. VEGE Tatarský biftek, polotovar. A u toho blijící smajlík.

7 0
možnosti

Jenom by to ještě chtělo dokončit tu myšlenku "žít a nechat žít", myslím tím její aplikaci na praktický sociální život. Protože myslím, že se ještě nikomu nepodařilo vymyslet takový systém společenského zřízení a soužití, v němž by všechny postoje k životu byly považovány za sobě rovné (pod podmínkou, že někoho neomezují). Prozatím to nešlo jinak, než jeden typ dobra prostě upřednostnit před jiným a přimět pokud možno ostatní, aby ho akceptovali. Není úplně jasné, jak by mohla společnost fungovat, když by nesdílela nějaký společně přijatý základní morální rámec. Řekl bych, že právě ve vztahu ke zvířatům princip svobody a tolerance dodržují paradoxně právě vegani a vegetariáni, protože ti skutečně doslova chtějí "nechat žít". Leda bychom onu mravní zásadu upravili na "žij a nech zabíjet".

1 0
možnosti

Jenom bych ale vynechal ty vegetariány.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS