Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Němci holt nedělají malé chyby!

1 0
možnosti

A proto zastavují teď ty zbylé A elektrárny.

;-(

0 0
možnosti

No jo, zlým jádrem se v Německu straší od dob, kdy jsem byl dítě, a to už je hodně dlouho. V důsledku toho je tam každý, kdo nechce celosvětově zakázat a zrušit všechny JE, odpadlík od víry asi jako ateista v Saúdské Arábii. A politolog je hodný - Temelín se dostavovat nebude, Dukovany se nebudou rekonstruovat. ;-€

0 0
možnosti

"Německo dříve zajišťovalo 36 % domácí výroby elektřiny pomocí 17 reaktorů. Oproti tomu větrné elektrárny dnes zajišťují pouhá 3,5 procenta primární energie a fotovoltaické elektrárny pouze 1,6 procenta."

A kolik dodávají větrné a fotovoltaické elektrárny Německu ELEKTŘINY, ať nesrovnáváte hodinky a holínky? Protože podíl elektřiny z OZE na spotřebě v Německu přesahuje 40 %.

0 2
možnosti
Foto

Loni se přiblížili výrobou z VE k 26% elektřiny. Chvílemi (když se vítr trefí do sedla spotřeby) vyrábějí i 100%, některé dny (jako třeba dnes) skoro nic.

FVE tam loni vyrobila 11%. Dnes v poledne zajistily FVE téměř polovinu proudu, ráno a večer spolu s větrem jen jednotky procent.

V průměru tedy FVE a VE zajišťijí v Německu podobné množství elektřiny, jako kdysi jaderné elektrárny, ale ve zcela jiném rozložení výkonu v čase.

3 0
možnosti

A k čemu jim bude dalších 9000 větrníků, když nebude foukat?

Jako třeba dnes.

https://www.agora-energiewende.de/service/agorameter

Pokud je křivka "Stromverbrauch" nad šedým polem grafu, je to deficit výroby a dovoz z venku. Detail na grafu "Strom-Import/Export".

4 0
možnosti

[...] A k čemu jim bude dalších 9000 větrníků, když nebude foukat? [...]

od zacatku roku bylo zhruba 20% dni, kdy vitr dodaval mene nez 20GW vykonu.. Tech 20 GW je 5 Temelinu. A tech 20 % musi proste pokryt uhlim nebo plynem. Tech 9000 vetrniku bude proto, aby vyrobili tolik vodiku, aby preklenuli tech 20% , kdy nefouka.

Nemci to maj nahodou dobre promyslene. Budou ted inverstovat do technologii, ktere pak budou draho prodavat, zatimco 'chytre' narody budou budovat betonove sarkofagy.

0 1
možnosti

Vždyť si tu sebevraždu půl Česka přeje .

2 0
možnosti

Podle českých dezolátů páchá Německo sebevraždu z různých důvodů každých pár let. Už se to dost okoukalo.

0 9
možnosti

Se koukněte na Die Welt, teď je tam článek, že průmyslové regiony budou mít problém.

1 0
možnosti

jaderne elektrarny maji jeden hloupy problem, 1/2 roku vyrabeji elektrinu, kterou nikdo nepotrebuje

0 11
možnosti

Ani v noci, nebo při zatažené obloze, či bezvětří ?

8-o

2 0
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2204x
Život je soubor náhod a rozhodnutí. Jsme tu jen na chvilku a je zbytečné se zabývat hloupostmi. Podstatné věci však chápeme až od určitého věku a na začátku života se trápíme naprostými podružnostmi. Užijme si každou vteřinu s těmi, které máme rádi.

Seznam rubrik