Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Budu možná reagovat poněkud netradičně. Přečetl jsem si tento a poté ještě některé další Vaše blogy a dovolím si malý kompliment:

Jste krásná, charismatická a zároveň velmi chytrá žena R^;-)R^.

2 0
možnosti

J11a31n 22K31a32r15a73s16e67k

13. 9. 2022 10:38

[...] Každou jedinou solární elektrárnu musí na 100% jejího výkonu vykrývat konveční tedy uhelný, jaderný a nebo plynový zdroj, protože v síti je třeba mít neustále rovnováhu mezi spotřebovanou a produkovanou elektřinou a solární a větrné elektrárny se řídit nedají. [...]

Zrovna tak se musi zalohovat atomove elektrarny, protoze se nevyplati je regulovat (a technicky je to i omezene). Aby bylo mozno dosahnout toho souladu mezi spotrebou a vyrobou el. energie jsou zapotrebi proste elektrarny, ktere to zaridi a takove tady byly uz pred prvnim solarnim panelem na strese.

0 1
možnosti
Foto

Nemáte pravdu, jaderné zdroje se regulovat oproti solárům a větru dají více než dobře. Přínos všech OZE zdrojů je z finančního hlediska brutálně ztrátový z pohledu peněženek obyčejných lidí. Nepřinesly a NIKDY nepřinesou levnější elektřinu, je to sprostá LEŽ. Je absurdní si myslet, že OZE spasí svět, kdo nemá v hlavě zelená lejna, umí obyčejnou násobilku moc dobře ví, že svět na OZE při současném poznání jet prostě nemůže.

7 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS