Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

Pokud by se mela do poradani OH tahat politika, tak OH nemohou byt v USA (permanentne nekde valci), Francii a Britanii (valci dost casto), Kanade (genocida indianu) a Australii (genocida aboridzincu).

Co se tyka Ciny tak nevim, kdo prisel s temi pohadkami o utlacovani Ujghuru. Overitelneho na tom neni v podstate nic, vse je z agentury jedna pani povidala. Bydlim v Xi'anu, muslimu je tady skoro milion a vetsinou to jsou prave Ujghuri. Nejak se mi nejevi, ze by je nekdo utlacoval.

V Hong Kongu se ted uz nedeje take nic, podle nekterych je "Hong Kong znicen", ale kdyz se zeptate, jak se to projevuje, tak pry ztratou svobody. A na otazku, jak se ta ztrata svobody projevuje v realite vetsinou neumi odpovedet. Jo, Hong Kong jde do haje, ale za to nemuze Cinska vlada v Pekingu, ale blizkost extremne draveho vice nez 20 milionoveho Shenzenu, ktery uz davno neni rybarska vesnice a pak zdroj pracovni sily pro Hong Kong. Ted je Hong Kong financni centrum pro Shenzhen. Hong Kong ma 7.3 milionu obyvatel a nema kam expandovat, Shenzhen ma kolem sebe prostor a je to jedno z nejrychleji rostoucich mest v Cine.

0 0
možnosti

Na pořádání ZOH 2022 bylo původně šest kandidátů (Stockholm, Oslo, Krakow, Lvov, Almaty, Peking). Čtyři se nakonec odhlásili a zůstal Jen Peking a kazašské Almaty (pokud jde o lidská práva - jeden za osmnáct, druhý bez dvou za dvacet). Takže MOV stál před rozhodnutím buď ZOH 2022 úplně zrušit, nebo jejich pořádáním pověřit Peking či Almaty. V podstatě nebylo dobrých řešení. To je zase druhá strana mince.

0 0
možnosti
Foto

Olympijské hry jsou v posledních letech prodělečné a to už v době, kdy tam směli diváci, bez diváků je to samozřejmě ještě horší. Takže zájem o pořádání logicky klesá a za chvíli nebude nikdo, kdo by je pořádal.

0 0
možnosti
JS

Sportovcům bych nevyčítal ani selhání ve své disciplíně. Nejsou to roboti a ne vždy se všechno sejde tak, aby to bylo super.

0 0
možnosti
Foto

Jsme informováni stejně účelově a neobjektivně jako za časů socialismu.

4 0
možnosti

Nezlobte se, jsem občas i na sociálních sítích, ale žádného nadávání na sportovce za účast na OH jsme si nevšiml. Jo Australian open, to bylo jiný kafe.;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2204x
Život je soubor náhod a rozhodnutí. Jsme tu jen na chvilku a je zbytečné se zabývat hloupostmi. Podstatné věci však chápeme až od určitého věku a na začátku života se trápíme naprostými podružnostmi. Užijme si každou vteřinu s těmi, které máme rádi.

Seznam rubrik