Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Super bohaté Švédsko především razí cestu socialistickou, nezřídka někteří upozorňovali, že socialismus může vzkvétat a jako příklad uváděli právě Švédsko. Nějakou dobu to opravdu může fungovat a když jde o stát s bohatými přírodními zdroji, tak se doba prodlouží, ale rozhodně to nevydrží věčně. A už je to tady, nejen že to neustáli, ale už ani nemůžou luxovat a nahazují znovu jaderky, je to tristní, ale kdo chce kam, jenže to bude to nejmenší, protože kdo to teď vysvětlí malé Grétě?

0 0
možnosti
PP

Za článek R^. Vysavače jsou už dlouho na černé listině EU, přitom by energetice pomohlo mnohem více, kdyby si každá domácnost (s elektrickým vytápěním) snížila teplotu o jediný stupeň.

0 0
možnosti
Foto

Já moc nechápu logiku snižování teploty o stupeň při elektrickém vytápění, za současného tlaku na elektromobily. Auto na elektřinu je ideální cesta, vytápění elektřinou je hrůza a luxování je úplný nesmysl. Vím, že ti podivní týpci, kteří slouží propagátorům takových nesmyslů jako užiteční, žijí trochu jinak, klidně ve squatu, kde rozhodně netřeba luxovat a už vůbec si nebudou pořizovat auto, ale pořád je tam výrazný rozpor, jednou je spotřeba elektřiny fujfuj a podruhé je spotřeba elektřiny tou jedinou správnou cestou? Není to stejné jako s naftou, kdy jednou je nafta úplný hnus a jindy je nafta úplně klidně zelená?

0 0
možnosti
PN

P81e22t27r 46N87e34d77o38m13a

13. 2. 2021 22:14

...to vykladejte Nemcum. Cca pred 83 lety rozhodli, ze dobudou cely svet a zacali se podle toho chovat dokud je z jejich myslenkove setrvacnosti Soveti v Berline nevyvedli. Ted se zase rozhodli, ze vypnou jaderne elektrarny a znici evropsky autoprumysl dokud se nerozpadne EU nebo dokud neprijde velky blockout, ktery Evropu srazi do kolen. Nemci to zel takhle maji. Nejdriv hnedy a ted zeleny nacisums.

4 1
možnosti
TK

Ona už pitomost je vyzývat lidi, aby omezili luxování. Normální člověk neluxuje více jak např. 20 minut denně = cca 0,3 kWh. Ovšem taková jediná hodinka přitopení přímotopem = cca 3,6 kWh, uvaření rodinného oběda na elektrickém sporáku = cca 4 kWh, jedna vana teplé vody = cca 4 kWh, jedna várka usušeného prádla = cca 2 kWh..

Takže bavit se zrovna o vysavačích je směšné.

4 1
možnosti
TK

No a abych nezapomněl, jeden nabitý elektromobil = cca 60 kWh. :-)

2 0
možnosti
PA

P42e45t39r 16A52g92u59l63á21r

12. 2. 2021 12:59

A vy jako myslíte, že to umí?

0 0
možnosti
JO

Skvělý článek. Můj tatínek říkával, že zelení nechtějí elektřinu z jádra (nebezpečné), z tepelných elektráren (ovzduší), z vodních - přehrady ničí unikátní biotopy, z větrných - hyzdí krajinu. Jim stačí elektřina ze zásuvky.

A ještě jsem si vzpomněl na jednu slovenskou ministryni (jméno už nevím), která prohlásila, že elektřinu ke svému životu nepotřebuje: " veď na telku sa možem pozerať aj pri sviečkach".

26 1
možnosti
KV

Bravo, naprosto perfektní zhodnocení perfektního článku.

2 0
možnosti
JE

Kdyby se veškeré úsilí napřelo do výzkumu a vývoje jaderné fúze byli bychom dále. Takto se jen tříští prostředky na skutečně efektivní řešení energetické krize.

2 0
možnosti
SJ

kdyby se jelo cestou zvyšování efektivity, snižování spotřeby, a nevytváření dalších umělých potřeb člověka, nemusela by se žádná energetická krize řešit. Bohužel dnešní svět je postaven na stále rychlejším a masivnějším konzumu a otočce zboží, proč se nevyrábí zboží, které má nízkou spotřebu a jeho životnost je desítky let? Jak je ekologické a energeticky náročné zboží, které se za pár babek přiveze z číny a do měsíce je z toho šrot, ale protože to bylo levné nikomu to nevadí..... proč se udržují systémy jako bitcoin, které mají obrovskou spotřebu energie, která mohla být využita na něco lepšího. Bitcoin který sežere jako 4 jaderné elektrárny v ČR, a vůbec by se nic nestalo kdyby tady bitcoin nebyl, nebo k čemu je životně důležitý?

6 0
možnosti
LC

Politikům se lépe vládne v krizovém režimu a někteří by proto chtěli mít nějakou krizi permanentně. Nyní proto usilovně straší krizí ekologickou, aby mohli vyvolat krizi energetickou.

5 0
možnosti
MB

Víte, ona ta cesta je vždy někde uprostřed. Vy jste představitelka jednoho extrému typu "jediná cesta je najít další zdroje" a Gréta ( a všichni další aktivisti, dle rtychlého pohledu na to co píšete v dalších příspěvcích) zase druhý extrém. Je potřeba dělat protiváhu lidem, kteří si myslí že máme všeho dost a že se to nějak udělá. Cesta bude uprostřed, se zdroji se musí nakládat efektivně a zároveň se musejí hledat nové cesty, je to spojená nádoba ...

3 4
možnosti
JR

Přesně tak. A jediným ověřeným středem je jádro.

12 0
možnosti
LV

Německo hledá podporu pro zákon o "vyhlazování špiček" (https://www.autoforum.cz/predstaveni/navrh-zakona-o-vyhlazeni-spicek-ukazuje-co-nemci-chystaji-na-majitele-elektromobilu/). Myšlenkou je uzákonit, že pokud si koupíte elektromobil (na který mimochodem dostanete štědrou dotaci, v přepočtu asi 280 tisíc Kč), automaticky souhlasíte s tím, že vás každý den mohou na několik hodin odpojit od elektřiny.

No není to zábavné? :-/

6 1
možnosti
AM

CEZ tohle dela uz roky domacnostem co topi elektrinou. Nic noveho pod sluncem. Vyhledejte si co znamena "HDO".

0 2
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2204x
Život je soubor náhod a rozhodnutí. Jsme tu jen na chvilku a je zbytečné se zabývat hloupostmi. Podstatné věci však chápeme až od určitého věku a na začátku života se trápíme naprostými podružnostmi. Užijme si každou vteřinu s těmi, které máme rádi.

Seznam rubrik