Proč aktivisté sprchují poslance Zahradníka hnojem?

9. 09. 2019 18:16:10
Nevybíravé útoky zástupců aktivistických sdružení na nově zvoleného člena Uhelné komise vysílají jasný vzkaz všem jejím členům, že tihle pánové nebudou konstruktivními účastníky jejích jednání.

Reprezentanti Greenpeace a Hnutí Duha se dostali již na takovou úroveň přesvědčení o své pravdě, že neváhají nařknout člověka, se kterým mají rok spolupracovat v Uhelné komisi z toho, že šíří lži a je popírač (globálního oteplování). Jenže jejich pravda není dosud vědecky jednoznačně prokázaná. Tím pádem není možné někoho, kdo má jiný názor než oni, označovat za lháře, ani za popírače čehokoli, protože jednoduše není jisté, jak to opravdu je. Nic z toho ovšem pánům Rovenskému (Greenpeace) a Koželouhovi (Hnutí Duha) v jejich zaslepení nedochází.

Nebo možná dochází a právě proto se tak chovají. Protože vědí, že tu jejich pravdu nejspíš většina Uhelné komise nesdílí. Proto chtějí udělat ze zvolení poslance Jana Zahradníka (ODS) do této komise exemplární případ, aby všichni, kdo si troufnou nesouhlasit s jejich přáními a přesvědčením věděli, jaká mediální sprcha hnoje je čeká. Je to osvědčená taktika, kterou tyhle party usilující o vnucení své ideologie valné většině, jež si myslí něco úplně jiného, používají již dvě desítky let. V případě genderismu a práv sexuálních menšin s tím slaví úspěch, v případě migrace do značné míry a u jaderných a uhelných elektráren jim zatím také docela fungoval: Nevybíravě napadat, být hluční, cpát se všude.

Jenže jednání komise by měla být jiná liga, než vlastní tiskové konference, nebo výtržnické akce v lomech. Tam by se měly probírat skutečné energetické potřeby Česka a reálné možnosti jejich zajištění. Navíc se ministři Brabec a Havlíček, spolupředsedové komise nechali slyšet, že se bude jednat bez ideologie, k čemuž se již přihlásili někteří další členové. Čili se budou probírat tvrdá data a ne slogany zelených nátlakových skupin. Jejich požadavky na uzavření všech uhelných elektráren a celkové ukončení používání uhlí do roku 2030, když státní energetická koncepce počítá s uhlím do roku 2050, s velkou pravděpodobností nebudou ostatní členové komise brát jako velkou snahu o nalezení shody.

Cesta ke konsenzu totiž vede jen přes to, když ekologistické organizace pochopí, že jejich vítězstvím je ustavení Uhelné komise, ve které mají své zastoupení i jejich početně zcela marginální spolky, které navíc nemají ani žádnou významnější podporu veřejnosti. Pak by mohli začít mít pochopení i pro potřeby ostatních – prakticky všech – lidí v republice. A pracovat v komisi bez ideologie a ve snaze najít široký konsenzus.

Pokud naopak ve shodě se svou ideologií považují za vítězství až vypnutí uhelných elektráren (a také tepláren, ukončení pálení uhlí a plynu v domácnostech, o jaderných elektrárnách nemluvě), budou v komisi dělat jen zlou krev. Budou tím také přispívat k tomu, aby slovo aktivista znělo většině lidí ještě sprostěji, než je tomu dnes. Jejich asertivitě, aroganci i umnému ohýbání údajů a dat se pak musí jednoznačně postavit ostatní členové komise. A musí při tom počítat s osobním osočováním a napadání podobným tomu, jaké nyní zažívá poslanec Zahradník.

Tyhle organizace totiž nejednají ani v rukavičkách, ani čestně. Věcnou a kvalifikovanou diskuzi od nich přitom také není možné očekávat. Protože jejich jednání se řídí ideologií. Což dokazují i nesmyslné útoky na Jana Zahradníka.

Autor: Barbora Vomáčková | pondělí 9.9.2019 18:16 | karma článku: 30.34 | přečteno: 645x

Další články blogera

Barbora Vomáčková

Český rozhlas šíří klimatickou paniku

Naprosto nevyvážené zpravodajství na téma české pozice vůči „klimatu“ zveřejnil na svých stránkách Český rozhlas u příležitosti zahájení „klimatického summitu“ OSN.

20.9.2023 v 7:35 | Karma článku: 34.44 | Přečteno: 793 | Diskuse

Barbora Vomáčková

Přilepení aktivisté dokázali jen naštvat všechny okolo

Říkají si Poslední generace nebo Rebelové proti vyhynutí a v poslední době všude možně blokují silnice. Asi jsou na sebe hrdí. Zatím ale dosáhli jediného. Štvou už úplně každého. Gratuluju.

14.9.2023 v 9:42 | Karma článku: 35.41 | Přečteno: 928 | Diskuse

Barbora Vomáčková

Dokážete poznat klimatické dezinformace a lži?

O dezinformacích se v poslední době hodně mluví. Spousta z nich se týká i tématu klimatické změny. A spousta dezinformací jde ze „zelené“ strany.

22.5.2023 v 11:09 | Karma článku: 33.24 | Přečteno: 785 | Diskuse

Barbora Vomáčková

Německo páchá energetickou sebevraždu

V zemi, z níž pocházejí nositelé Nobelovy ceny Otto Hahn, Werner Heisenberg, Max Planck či Albert Einstein, otcové jaderné energetiky, se staly jaderné elektrárny symbolem zla.

5.4.2023 v 15:41 | Karma článku: 34.66 | Přečteno: 838 | Diskuse

Další články z rubriky Životní prostředí a ekologie

Milan Smrž

Také jste proti Green Dealu?

Protesty zemědělců v Evropě i mnoho příspěvků na sociálních sitích nesou pečet protestu proti Green Dealu. Kdo tomu tleská?

3.3.2024 v 22:32 | Karma článku: 21.07 | Přečteno: 6018 | Diskuse

Petr Hariprasad Hajič

Baterky, kam se podíváš

Poslední dekáda byla ve znamení obrovského nárůstu výroby baterií, tedy lépe řečeno, akumulátorů. Připadá mi to jako druhá elektrifikace. Na baterie bude po čase zřejmě všechno.

3.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 6.41 | Přečteno: 340 | Diskuse

Petr Hariprasad Hajič

Tak co hoši a holkiíí, jakxte na tom s tem vodíkem?

Zelená vodíková produkce je další dílek do dekarbonizační skládačky udržitelného rozvoje. Byla jen otázka času, kdy na vodík dojde v praxi a loni nastala úplná exploze publicity. Toto třaskavé téma stojí za pozornost.

1.3.2024 v 8:21 | Karma článku: 7.43 | Přečteno: 290 | Diskuse

Vašek Brynda

Co je eko kůže a proč je pravá kůže ekologičtější?

Není to tak dávno, kdy se na trhu objevily pojmy, jako je eko kůže a veganská kůže. Mnoho lidí znejistělo a začalo považovat pravou kůži za neekologickou, a naopak slepě opěvovat tyto nové materiály. Jak je to ale skutečně?

19.2.2024 v 13:03 | Karma článku: 22.59 | Přečteno: 434 | Diskuse

Helena Herynková

Pohled do historie Země jako apel do budoucnosti

Dobrodružná cesta napříč časem do dávno zaniklých ekosystémů Země, která může pomoci rozpohybovat dnešek a zajistit lepší budoucnost. Svou náruč otevírají Dávné světy, aby nás poučily.

18.2.2024 v 14:56 | Karma článku: 3.11 | Přečteno: 80 | Diskuse
Počet článků 40 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2204

Život je soubor náhod a rozhodnutí. Jsme tu jen na chvilku a je zbytečné se zabývat hloupostmi. Podstatné věci však chápeme až od určitého věku a na začátku života se trápíme naprostými podružnostmi. Užijme si každou vteřinu s těmi, které máme rádi.

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...